Το νέο τραγούδι του Kendrick Lamar «Auntie Diaries» είναι ένας ύμνος στην αποδοχή των τρανς ατόμων.

Στους στίχους του ο δημιουργός ραπάρει για το πώς ο ίδιος δέχτηκε τα τρανς άτομα της οικογένειάς τους. Μιλά για την ομοφοβία και την τρανσφοβία και πώς επηρέασαν την αποδοχή του προς τους τρανς συγγενείς του. 

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ράπερ μιλά για τις προκαταλήψεις που είχε στο παρελθόν και για το γεγονός ότι πλέον είναι αρκετά ώριμος για να το καταλάβει.

Μιλά για την στενή του σχέση με την «θεία» του αναφερόμενος τρυφερά σε έναν άνδρα τρανς συγγενή του, που «μου έκοβε τα μαλλιά μου» και ήταν «ο πρώτος άνθρωπος που με είδε να γράφω στίχους».

Ο 14 φορές κάτοχος βραβείου Grammy μιλά και για το πώς άλλα μέλη της οικογένειάς του απέρριψαν τον συγγενή του. Λέει όμως ότι ο ίδιος «ήταν περήφανος που τον αγκάλιασε».

Στο δεύτερο μισό του τραγουδιού, μιλά για τον «αγαπημένο του ξάδελφο» που αργότερα έκανε coming out ως τρανς και την ανταπόκριση της εκκλησίας σε αυτή την την απόφαση.

Το νέο κομμάτι του έτυχε ευρείας αποδοχής με το κοινό να υποδέχεται με τα καλύτερα σχόλια την ανοιχτή συζήτηση που προκαλεί σχετικά με την προκατάληψη απέναντι στα τρανς άτομα στο «Auntie Diaries».

Αν και αρκετοί επέκριναν τη γλώσσα που χρησιμοποιεί στο τραγούδι, άλλοι υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησε σκόπιμα λανθάνουσες ύβρεις και μη αποδεκτούς χαρακτηρισμούς για να δείξει πώς πάλεψε με την προκατάληψη στο παρελθόν, προκειμένου να φτάσει στην αποδοχή. 

Το «Auntie Diaries» περιέχεται στο άλμπουμ του Kendrick Lamar «Mr Morale & The Big Steppers» το πρώτο του LP μετά το Πούλιτζερ για το «Damn» του 2017. 

Πηγή εικόνας: EPA
Αναδημοσίευση: lifo.gr