Δυσοίωνα θα έλεγε κανείς τα νέα που «καταφτάνουν» από την ΑΣΟΕΕ, μετά από τον ξυλοδαρμό καθηγητή εν ώρα παράδοσης!

Πέραν του τρόμου που σκόρπισε το γεγονός στους φοιτητές, ακόμη τρομακτικότερο είναι το πόσο αδιάφοροι, αργοί και αναποτελεσματικοί είναι οι ελληνικοί θεσμοί, όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω.

Οι κατηγορίες σε βάρος του θύματος

Ο εν λόγω καθηγητής «έδειξε» για τον ξυλοδαρμό του τρεις συναδέλφους καθηγητές με τους οποίους διατηρεί δικαστική διαμάχη. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, δεν σιώπησε και γνωστοποίησε ότι θα τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο δικηγόρος του, κ. Τάτσης, αποκάλυψε επίσης ότι ο ξυλοκοπημένος καθηγητής εμπλέκεται σε κακουργηματικές πράξεις.

Ο  δικηγόρος, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε ότι ο καθηγητής δικάζεται για τοκογλυφία την Παρασκευή και δεν πιστεύει πως αυτό είναι τυχαίο σε σχέση με τον ξυλοδαρμό του. Εκτός αυτού έχει ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για εκβίαση και υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή του σε κυκλώματα παιδεραστίας, για τα οποία ερευνάται η ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου δικηγόρου!

Αυτός ο άνθρωπος που έχει παραπεμφθεί για τόσο σημαντικά αδικήματα στη δικαιοσύνη, είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο και έχει καθημερινή επαφή με νεαρά παιδιά.

Η ολιγωρία της κυβέρνησης

Το σοκ όμως δεν σταματά εδώ, καθώς ο δικηγόρος συνεχίζει λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν κάποιος που του έχουν ασκηθεί τέτοιες ποινικές διώξεις, να βρίσκεται στη θέση του. Όταν μάλιστα, με βάση τα όσα κατέθεσαν άλλοι καθηγητές, είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας, σε ασφαλή χρόνο, απ’ το Φλεβάρη – Μάρτη του προηγούμενου έτους».

«Και αντί να τον παύσουν, τον είχαν τοποθετήσει και σε κρατικές θέσεις. Ειδοποίησα την κυβέρνηση για τα τεκταινόμενα και αντί να κάνουν κάτι, ανανέωσαν τη θητεία του καθηγητή στο Πράσινο Ταμείο και στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», συνεχίζει.

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν: με τι πρόσωπο βγαίνουν οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης και μιλούν στους πολίτες; Πόσο ντροπιαστικό είναι να μιλάει η Νέα Δημοκρατία για περιφρούρηση των πανεπιστημίων και ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την ώρα που οι εγκληματίες αλωνίζουν μέσα στις σχολές με την κάλυψη της κυβέρνησης και του κύρους της θέσης που κατέχουν;

Γιατί τελικά, όποιος κι αν ευθύνεται για την επίθεση, όλα θα είχαν αποφευχθεί, εάν ο καθηγητής απομακρυνόταν από το Πανεπιστήμιο εγκαίρως, ώσπου να υπάρχει απόφαση για την αθωότητα ή ενοχή του.

Η βραδυκίνητη δικαιοσύνη

Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε και στο χρονικό της εν λόγω υπόθεσης, λέγοντας πώς ξεκίνησαν όλα. «Ο πελάτης μου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του καθηγητή από το 2018. Έγινε μάλιστα απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πελάτη μου. Και όλως τυχαίως ο φάκελος της δικογραφίας είναι κενός»! Φανταστείτε να διδάσκει το παιδί σας ένας τόσο διαπλεκόμενος καθηγητής, που μπορεί να οργανώνει απόπειρες δολοφονίας και να «αδειάζει» φακέλους δικογραφίας..

Και πάμε τώρα στις δηλώσεις του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον το πανεπιστήμιο δεν έχει ποινική δικαιοδοσία, το μόνο του «εργαλέιο» είναι το πειθαρχικό συμβούλιο, του οποίου προΐσταται ανώτατος δικαστής. Ο καθηγητής μαθαίνουμε ότι παραπέμφθηκε στο όργανο τον Μάρτιο του 2021, το οποίο όχι μόνο δεν εξέδωσε απόφαση ακόμα, αλλά δεν έχει ούτε καν συνεδριάσει..

Επανέρχομαι, λοιπόν, στα αρχικά μου λόγια: Πόσο εγκληματικά αργά δρουν οι δικαιοδοτικοι μηχανισμοί – που υποτίθεται αποτρέπουν την αυτοδικία – και τελικά φτάσαμε στο σημείο να γίνονται επιθέσεις στις σχολές; Πόσοι ακόμα καθηγητές είναι εγκληματίες και δεν το γνωρίζουμε; – θυμηθείτε και τις πρόσφατες καταγγελίες φοιτητών για καθηγητές του ΑΠΘ που ασελγούσαν σε φοιτήτριες.

Θα έλεγε κανείς πως ήρθε η ώρα η κυβέρνηση, αν νοιάζεται έστω και λίγο για τον φοιτητικό κόσμο, να δώσει προτεραιότητα στο πώς θα βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε κακοποιά στοιχεία να μην λυμαίνονται τα πανεπιστημιακά αξιώματα και θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των φοιτητών, αντί να νοιάζεται μόνο για την προσχηματική προστασία μας, που όπως φαίνεται από την υποκριτική ευαισθησία της, μόνο αληθινό στόχο έχει την καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Ακόμα καλύτερα, μπορεί και να παραιτηθεί συνολικά, γι’ αυτό αλλά και για πολλά ακόμη.

Γιατί, εντάξει, η κυρία Μενδώνη λέει πως δεν ήξερε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κύριος Μητσοτάκης από την άλλη πως δεν ήξερε για τον Νίκο Γεωργιάδη, αλλά τώρα η κυρία Κεραμέως έμαθε νωρίς, όπως φαίνεται, για τον εν λόγω καθηγητή.