Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, με αποκαλύψεις που σοκάρουν και ρίχνουν από το βάθρο τους γνωστά πρόσωπα του θεάματος.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη

Συνελήφθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, έπειτα από την έκδοση εντάλματος σε βάρος του, με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή. Σήμερα θα καταθέσει στον Εισαγγελέα και μετά θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας που συμφώνησε στην έκδοση εντάλματος συλλήψεώς του. Εντός πέντε ημερών θα κληθεί σε απολογία, η οποία θα είναι κρίσιμη για την απόφαση αν θα προφυλακιστεί ή όχι, εφόσον μάλιστα κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Υπόθεση Παύλου Χαϊκάλη

Στον απόηχο της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη, μια νέα καταγγελία κατά του ηθοποιού, Παύλου Χαϊκάλη, ταράζει τον χώρο του πολιτισμού. Την περασμένη Τρίτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών η Χριστίνα Ζ. κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της. Όπως μάλιστα αναφέρει, αφού δεν κατάφερε να τη βιάσει λόγω της αντίστασής της, εκσπερμάτισε πάνω στα ρούχα της. Οι λεπτομέρειες σοκάρουν:

«Γνώρισα τον Παύλο Χαϊκάλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, […] μέσα από παρέα κοινών φίλων του θεατρικού χώρου και είχαμε μια φιλική σχέση επί δύο χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξει μεταξύ μας κανένας ερωτικός υπαινιγμός. Η εικόνα που είχα σχηματίσει για τον ως άνω αναφερόμενο ήταν ενός σεμνού ανθρώπου, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένου και ταλαντούχου. Στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού της γνωριμίας μας, λίγο πριν αρχίσει η καινούργια θεατρική σεζόν, και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα δύο – τριών μηνών χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχε μετακομίσει σε ένα καλύτερο διαμέρισμα και με προσκάλεσε να πάω να το δω και να πούμε τα νέα μας. […] 

Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντας μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δύο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει, όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματα μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν, και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει. Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου». προσθέτει η Χριστίνα Ζ., η πέμπτη καταγγέλλουσα τον γνωστό κωμικό.