Νεανική επιχειρηματικότητα!  Μπορεί άραγε κάποιος να την ασκήσει στην Ελλάδα;

Μπορεί ένας νέος, με φιλοδοξίες και όνειρα για το επαγγελματικό ή επιχειρηματικό μέλλον του, να σταδιοδρομήσει, βασιζόμενος καθαρά και μόνο στις δικές του δυνάμεις, που του προσφέρουν τα πτυχία και οι γνώσεις του, σε μία χώρα, η οποία έχει πληγεί από μια σφοδρή πολυετή οικονομική κρίση και όπου επικρατεί η άποψη πως πλέον αδυνατεί να προσφέρει ευκαιρίες;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας ή καλύτερα μπροστά στις οθόνες μας, αφού αυτές πλέον αποτελούν το μέσο για την απόκτηση των ευκαιριών. Στη προσπάθειά μου να βρω παραδείγματα που να απαντούν θετικά στα παραπάνω ερωτήματα που έθεσα, ανακάλυψα και ήρθα σε επικοινωνία με δύο νέους, οι οποίοι έχοντας πίστη στις ικανότητές τους και στη διάθεσή τους για δουλειά, δημιούργησαν τον ιστότοπο VillasinSight.com, μια ψηφιακή πλατφόρμα περιήγησης και ανάδειξης πολυτελών καταλυμάτων στην Ελλάδα, για την οποία θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνει λόγος. Οι ιδρυτές και διαχειριστές αυτής της πλατφόρμας είναι ο Γιώργος Κονταξής, ο οποίος και απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα παρέα με τον Γιώργο Ζαφειράκη.

Ας γνωρίσουμε τους ιδρυτές της πλατφόρμας:

Ο Γιώργος Κονταξής είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και με επιπρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκωτίας.

Ο Γιώργος Ζαφειράκης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταξύ άλλων ιδρυτής της μητρικής πλατφόρμας www.3dtour.gr

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας μίας τέτοιας πλατφόρμας, η οποία αποτελεί τη πρώτη βιβλιοθήκη εικονικής περιήγησης (Virtual Reality) σε πολυτελή καταλύματα στην Ελλάδα;

Η ιδέα ξεκίνησε, όπως και πολλές άλλες, μέσα από μια ταξιδιωτική απογοήτευση κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής απόδρασης. Πιο συγκεκριμένα, θυμάμαι να ξοδεύουμε ώρες με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, κοιτώντας φωτογραφίες καταλυμάτων μέσα από γνωστή και αξιόπιστη διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου και καταλήξαμε σε ένα οίκημα που έφερε εξαιρετικές κριτικές, με βαθμολογία 9,8/10. Όπως αντιλαμβάνεστε, φτάνοντας στο οίκημα επικράτησε ένα αίσθημα απογοήτευσης, διότι η πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε τη βαθμολογία.

Τότε διαπίστωσα πόσο εύκολο είναι κάνεις να εξαπατηθεί από μία φωτογραφία, που έχει δεχτεί τροποποιήσεις και από ένα βίντεο, μονταρισμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρύβει ατέλειες και να προβάλλει το κατάλυμα ως ιδανικό. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι, ώστε να μειώσω το ρίσκο που παίρνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, που ψάχνουν το κατάλληλο κατάλυμα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μέσα από φωτογραφίες σε διάφορες πλατφόρμες, με τη βοήθεια του Γιώργου Ζαφειράκη, που είναι ειδήμων στο κομμάτι τόσο της τεχνολογίας, λόγω του πάθους του, όσο και της δημιουργίας εικονικών μοντέλων περιήγησης.

Αξιοποιώντας έτσι, την τελευταία τάση της τεχνολογίας στον κλάδο της κτηματομεσιτικής, που μας επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών τρισδιάστατων μοντέλων, παρέα πλέον, δημιουργήσαμε μια πλατφορμα εικονικής περιήγησης πολυτελών καταλυμάτων, προσπαθώντας έτσι να δώσουμε μια λύση στο ρίσκο που παίρνουν οι επισκέπτες τέτοιων οικημάτων που επισκέπτονται την Ελλάδα και παράλληλα να αναδείξουμε την πολυτέλεια, που αυτά προσφέρουν.

Σε ποιους απευθύνεται; 

Μα, είναι ξεκάθαρο!

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες πολυτελών καταλυμάτων (βίλες) και πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, που είναι πραγματικά περήφανοι για την ποιότητα των καταλυμάτων τους και την αξιοπιστία των χώρων τους.

Απευθύνεται, εν ολίγοις, σε καινοτόμους ιδιοκτήτες, που βλέπουν το μέλλον γύρω από την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση, ως ένα μέσο, όχι μόνο προβολής του καταλύματος, αλλά και δημιουργίας μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των επισκεπτών τους.

Παράλληλα, η πλατφόρμα απευθύνεται και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να έχουν ασφάλεια, συγκεκριμένες ανέσεις και ιδιωτικότητα σε ένα value-for-money, πολυτελές κατάλυμα γι’ αυτούς, ώστε να απολαύσουν τις ιδανικές διακοπές.

Ποιες είναι οι παροχές που προσφέρει η VillasinSight.com;

H πλατφόρμα πέρα από τη δυνατότητα δημιουργίας διαδικτυακών μοντέλων εικονικής περιήγησης (Virtual Tour) που προσφέρει, δίνει και τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να περιηγηθούν μέσα σε κάθε κατάλυμα και να εξερευνήσουν διαδικτυακά από την αγαπημένη του συσκευή και από την άνεση του σπιτιού τους τη βίλα που ονειρεύονται τον εαυτό τους να περνάει ξέγνοιαστες διακοπές.

Ουσιαστικά δίνουμε τη δυνατότητα:

  1. στους επισκέπτες της πλατφόρμας να περιηγηθούν στα καταλύματα, για το οποία ενδιαφέρονται και να εντοπίσουν εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στα γούστα και στις ανέσεις τους
  2. στους ιδιοκτήτες να προβάλλουν τα καταλύματά τους, μέσω ενός μοντέλου ψηφιακής περιήγησης ή αλλιώς Virtual Tour και τέλος
  3. της κράτησης του καταλύματος και της απευθείας επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη

Πώς μπορεί ένας ιδιοκτήτης να πραγματοποιήσει ένα Virtual Τour για το κατάλυμα του;

Ένας ιδιοκτήτης δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της πλατφόρμας, εισάγοντας τα στοιχεία και την έκταση του καταλύματός του.

Στην συνέχεια και αφού επεξεργαστούμε τα στοιχεία, μεταβαίνουμε στο χώρο με τον εξοπλισμό μας και πραγματοποιούμε λήψεις σε τρεις διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με σκοπό τη δημιουργία του Virtual Tour. Με αυτόν τον τρόπο, εγγυόμαστε τη ποιότητα του μοντέλου περιήγησης και παράλληλα, αναδεικνύουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του εκάστοτε καταλύματος.

Συνήθως η διάρκεια της λήψης του μοντέλου διαρκεί τουλάχιστον μια ημέρα, ένω η επεξεργασία και η δημιουργία του μοντέλου απαιτεί τρεις μέρες για την παράδοση του τελικού αποτελέσματος στον ιδιοκτήτη και την καταχώρισή του στη πλατφόρμα μας.

Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις που ιδιοκτήτες φέρουν ήδη κάποιο εικονικό μοντέλο περιήγησης του καταλύματός τους, τόσο βασισμένο στη τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, όσο και με παρεμφερή. Σε αυτή την περίπτωση αξιολογούμε το μοντέλο του κάθε καταλύματος και το καταχωρίζουμε στη πλατφόρμα μας, ώστε να πάρει και αυτό τη θέση του ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιόπιστα καταλύματα που διαθέτουμε στην οικογένειά μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα virtual  villas μοντέλο! 

Καθώς οι νέες τεχνολογίες συνεχώς εξελίσσονται, ο παραδοσιακός τρόπος όσο πάει και φθίνει και η νέα εποχή στην ενοικίαση καταλυμάτων βρίσκεται στο προσκήνιο, εσείς ως αφουγκραζόμενοι τον παλμό της πρωτοπορίας, ποια σχέδια και προσδοκίες έχετε για το μέλλον; 

Θεωρούμε πραγματικά ότι η εικονική πραγματικότητα είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει και θα μας δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε πιο εύκολα τη σωστή πληροφορία στον τελικό αποδέκτη.

Ειδικά αυτή την περίοδο η διαδικτυακή περιήγηση είναι σε ιδιαίτερη ζήτηση σε όλους τους κλάδους καθότι καθιστά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο οίκημα περιττές.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πλατφόρμας VillasinSight.com προσδοκούμε στο μέλλον να αποτελέσει την κύρια πλατφόρμα ψηφιακής περιήγησης στην Ελλάδα που θα φιλοξενεί όχι μόνο πολυτελή καταλύματα, αλλά και πολλά άλλα.

Ως απόφθευγμα τέτοιων σύγχρονων παραδειγμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας, επί τη βάσει της τεχνολογίας, κρατώ πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αρκεί μονάχα όραμα και μετουσίωση σε πράξη.

Για να μάθετε περισσότερα αλλά και να περιηγηθείτε εντός μιας βίλας, ανατρέξτε στο www.villasinsight.com