Ξέρω, ξέρω, είναι πολύ νωρίς για ταινίες με χριστουγεννιάτικη αύρα, αλλά κάποιος θα έπρεπε να προετοιμάσει το έδαφος. Όλοι γνωρίζουμε τις ταινίες με τα αμέτρητα φωτάκια και τους μεθυσμένους Αι Βασίληδες. Η συγκεκριμένη ταινία για έμενα , είναι χριστουγεννιάτικη γιατι εκπροσωπεί μέσω της εποχής την ουσία της ζεστασιάς κάθε σκηνής και κάθε συναισθήματος και αυτά είναι κατά βάθος τα αληθινά Χριστούγεννα.

Ένα χαμένο παιδάκι, έχει βρει το νόημα της καθημερινής του ενασχόλησης σε έναν σταθμό τρένου, γεμάτο μαγαζιά, ανθρώπους, τρέλες καταστάσεις και  εμπειρίες. Όλα στην ζωή του αλλάζουν όταν βρίσκει μια αυτόματη μηχανή πιο μπροστά της εποχής του, σαν ρομποτική. Το συγκεκριμένο μηχάνημα το είχε αφήσει ο πατέρας του στον χαμένο Hugo και από τότε έγινε ο σκοπός της ζωής του να το επιδιορθώσει και να ανακαλύψει όλα αυτά που λαχταρούσε να αντικρίσει. Από εκείνη την μέρα και έπειτα, αφοσιώθηκε στο να ψάχνει δουλειά, εξαρτήματα, ανθρώπους και κάθε είδους βοήθεια που θα τον έφτανε πιο κοντά στην διόρθωση του μηχανήματος. Η συνεχεία είναι κάτι που θα σας αφήσω μονούς σας να ανακαλύψετε , μιας και τόσο η επίτευξη του στόχου του όσο και το αποτέλεσμα είναι κάτι που θα σας κάνει να πιστέψετε στην μαγεία της στιγμής.

πηγή εικόνας: FLIX

Η ταινία αυτή θα μπορούσε να εκπροσωπεί κάθε τομέα της ζωής μας. Από τις σχέσεις μας, την δουλειά μας, την φιλία μας και τα συναισθήματα που περιβάλλουν όλα αυτά. Τα μαθήματα είναι αμέτρητα, αλλά πότε περισσότερα από τα ιδία τα συναισθήματα, η εργατικότητα το ακατέργαστο πείσμα και η παιδική του καρδιά, δείχνουν που είναι ικανός ο Hugo να φτάσει , για να μάθει την αλήθεια, για να τιμήσει τον πατέρα του η για να εκτιμήσει την ζωή την ιδία και την ανακάλυψη της. Μέσα από ένα μαγικό κλίμα της εποχής που σε ταξιδεύει τόσο αθόρυβα και τόσο μαλακά σε μια καθημερινή ζωντάνια, στο κάθε τι που συναντά και στην κάθε απόφαση που ορίζει την ευαίσθητη αυτή συνεχεία της ζωής του.

πηγή εικόνας: maxmag

Η διάφορα του Hugo με την δίκια μας εποχή είναι ο σκοπός του. Το πιο σημαντικό πράγμα για να ξέρεις ποιος είσαι, είναι ο σκοπός. Όλοι πρέπει να έχουμε έναν σκοπό. Τότε μονό μπορούμε να γνωρίζουμε που μπορούμε να φτάσουμε πόσα να κάνουμε και ποσό χρώμα μπορεί να χωρέσει στην κάθε μας κίνηση.

Όλοι πρέπει να έχουμε έναν σκοπό μέχρι να μπορέσουμε να τον αγκαλιάσουμε και αν κλείνουν τα χέρια μας τότε θα πρέπει για άλλη μια φόρα να τον μεγαλώσουμε. Ο σκοπός αυτός, δεν θα πρέπει πότε να μπορεί να επιτευχτεί, αντιθέτως, η επίτευξη του είναι τα βήματα προς εκείνον κάθε μέρα, κάθε στιγμή, για την υπόλοιπη μας ζωή. Από την δημιουργία μιας οικογένειας, μέχρι την φροντίδα ενός φυτού. Το μυστικό είναι να μην σταματήσεις, ποτέ.