Το Πρόγραμμα Jean Monnet EURIS του Kalliopi Koufa Foundation​ ​διοργανώνει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 το κεντρικό συνέδριό του, με τίτλο «Η ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή έννομη τάξη: θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές».

Στο συνέδριο θα εξεταστούν, ανάμεσα σε άλλα, ζητήματα ευθύνης της Ένωσης για μέτρα λιτότητας, για τις δράσεις της Frontex ή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο, για το κράτος δικαίου και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε διάφορους κλάδους ή για την τραπεζική ένωση, με έμφαση σε περιπτώσεις που συχνά διαφεύγουν του κλασικού συστήματος δικαστικής προστασίας της Ένωσης.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρουν ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, μη χάνεις χρόνο και δήλωσε συμμετοχή σε ένα μοναδικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο στη Θεσσαλονίκη!

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά με φυσική παρουσία ορισμένου αριθμού ατόμων στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ (3ης Σεπτεμβρίου, πίσω από την Πανεπιστημιακή Λέσχη ΑΠΘ – «Κόκκινο Κτίριο») και ταυτόχρονη διαδικτυακή κάλυψη. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα ελληνικά. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Νομική Σχολή ΑΠΘ-Faculty of Law AUTH και του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ και των Εκδόσεων Σάκκουλα.

Η φόρμα συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου 2021 και βρίσκεται εδώ. (λόγω των υγειονομικών συνθηκών θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας για τη δια ζώσης παρακολούθηση).

Πληροφορίες για το συνέδριο και το πρόγραμμα θα βρείτε επίσης εδώ. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ακολουθούν οι Facebook σελίδες του προγράμματος Jean Monnet και του Kalliopi Koufa Foundation: