Σύμφωνα με την Αριστοτελική φιλοσοφία η Eυδαιμονία αποτελεί το ύψιστο αγαθό στη ζωή μας και έναν ρυθμιστή της συμπεριφοράς του ανθρώπου.

Η έννοια της Ευδαιμονίας ενέχει μία νομοτελειακή συνέχεια πράξεων που συντελούν την μετάβαση από το εν δυνάμει ον, στο εν ενεργεία ον. Η Ευδαιμονία ορίζει την συνεχή προσωπική ανάπτυξη και κατανόηση του εαυτού μας, ενώ αποτελεί διακριτή έννοια από αυτή της ευτυχίας, ως συνώνυμη της ολοκλήρωσης, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Η Eυδαιμονία, άλλωστε, αντλεί το νόημα και τη δυναμική της από την “τελολογική” φιλοσοφία. Στόχος, λοιπόν, είναι η πραγμάτωση του κάθε ατομικού στόχου.

Εικονα απο το περσινο TED X AUTH

Σε μία πιο σύγχρονη και αλληγορική προσέγγιση, για το  TEDxAUTH, η Ευδαιμονία περιγράφει ένα ανθρώπινο επίτευγμα, την προσωπική απελευθέρωση, που κατακτάται μέσω μιας σταδιακής και διαρκούς προσπάθειας. Οι ομιλίες του TEDxAUTH 2021 θα εκφράζουν μεταφορικά τη διαδικασία κατάκτησης της προσωπικής «Ευδαιμονίας», αποδεικνύοντας πως η ανθρώπινη δύναμη αρκεί τελικά για την κατάκτηση του ύψιστου αγαθού και η ικανότητα να υπερβούμε τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα υπάρχει σύμφυτη σε όλους μας και εμφανίζεται σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Βασιζόμενοι στην έννοια του ύψιστου σκοπού της Ευδαιμονίας εμπνεόμαστε από καθημερινούς ανθρώπους που ενσάρκωσαν την κοινωνική αλλαγή και την προσωπική ολοκλήρωση σε μία προσπάθεια να εμπνεύσουμε την δική μας ατομική επανάσταση.

Εικονα απο το περσινο TED X AUTH

Η φετινή διοργάνωση λόγω της πανδημίας δυστυχώς δεν θα μας επιτρέψει να ζήσουμε από κοντά μια συναρπαστική TEDx εμπειρία. Παρόλα αυτά η ομάδα του TEDxAUTH 2021 έβαλε τα δυνατά της ώστε να παραμείνει ένα αξέχαστο event που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα δια ζώσης. Ας αρχίσουμε να σας αποκαλύπτουμε όμως λίγα πράγματα για τα Sessions!

Το πρώτο Session για φέτος ακούει στο όνομα Arete (=αρετή), δηλαδή, κατά την αρχαιότητα, η προδιάθεση για αριστεία οποιουδήποτε είδους. Στην παρούσα υποενότητα, οι ομιλητές μας θα παρουσιάσουν την κινητήρια δύναμη πίσω από το προσωπικό τους ταξίδι προς την Ευδαιμονία. Ακολουθεί το δεύτερο με τίτλο Techne (=τέχνη) που ως φιλοσοφικός όρος δηλώνει τη συστηματική καλλιέργεια της γνώσης και εστιάζει στην πραγμάτωση της αρετής με στόχο την προσέγγιση της τελειότητας. Αυτή τη συνεχή εξέλιξη θα προβάλουμε μέσα από τις ομιλίες του συγκεκριμένου session. Τελευταίο είναι το τρίτο Session, το Telos (=τέλος). Τέλος είναι η τελειότητα που επέρχεται μέσω της επίτευξης των στόχων μας που όμως δεν είναι ίδια για όλους αλλά βασίζεται στις προσωπικές μας επιθυμίες και αγώνα.

Εικονα απο το περσινο TED X AUTH

Αυτό ακριβώς θέλει να αναδείξει το φετινό event του TEDxAUTH 2021, την Ευδαιμονία που βιώνουμε μέσω της επίτευξης των στόχων μας.

 Μη χάσετε 8 απίθανους ομιλητές, 2 Perfomances, 3 Workshops και πολλές ακόμα εκπλήξεις! 

Το φετινό event θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, live στο YouTube! Η πρόσβασή σε αυτό είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αν επιθυμείτε να λάβετε delegate bag(ως TEDxAUTHfanatics) το εισιτήριο κοστίζει 5€. Διατίθενται μόνο 100 γι’ αυτό hurry up! 

Για περισσότερα, ακολουθήστε το TEDxAUTH 2021 στη σελίδα του και τα social media!