Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), διοργάνωσε και σχεδίασε ενημερωτική καμπάνια για την ορθή επιβατική συμπεριφορά εντός και εκτός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα», έχουν αναρτηθεί σε 4 ΚΤΕΛ παρόχων συγκοινωνίας, που εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφίσες με σχετικές συμβουλές. Την χρηματοδότηση και υλοποίηση της ιδέας αυτής των Τακτικών Μελών του ΔΣ Νέων Θεσσαλονίκης συνέδραμε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Οι συμβουλές

Καθώς μόνο η σωστή εξυπηρέτηση από τους παρόχους συγκοινωνιών δεν αρκεί για την βελτίωση της ποιότητας της συγκοινωνιακής εμπειρίας, οι νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης, αφού αποτελούν τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ, εμπνεύστηκαν τις συμβουλές που βρίσκονται στις αφίσες. Δεν πρόκειται για την υπενθύμιση κανόνων συμπεριφοράς με την στενή έννοια του όρου, αλλά για παρότρυνση υιοθέτησης συμπεριφορών, οι οποίες δεν είναι ακόμα αυτονόητες.

Οι αφίσες

Οι αφίσες αποτελούνται από επικεφαλίδα που αναγράφει μια συμβουλή ορθής επιβατικής συμπεριφοράς και ακολουθεί σχετικό σχέδιο, το οποίο καλύπτει τον υπόλοιπο χώρο της αφίσας. Ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα τις εξής συνισταμένες: την εύκολη απομνημόνευση του μηνύματος, μέσω χαρακτηριστικών σχεδίων και φράσεων και την εύκολη ανάγνωση από απόσταση, ακόμα και από άτομα με δυσκολίες στην όραση. Η επιλογή των χρωμάτων για την πλειοψηφία των αφισών, έγινε με στόχο την δυνατότητα ανάγνωσης από άτομα με δυσχρωματοψία/αχρωματοψία. Τις αφίσες μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα social media του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης: Facebook, Instagram