Ας θίξουμε, ευθύς εξαρχής, το μέσο και πολλές φορές υποσυνείδητο ερώτημα που προκύπτει σε κάθε άνθρωπο, μόλις έρθει σε επαφή με ένα νέο αρθρογραφικό site, ένα think tank ή εν πάση περιπτώσει ένα νέο project: Ποιος ο λόγος;

Το Youth Voice δεν γεννήθηκε εν μια νυκτί. Αποτελεί ένα πολυδιάστατο εγχείρημα και υλοποιήθηκε κατόπιν πολύχρονης επεξεργασίας και σχεδιασμού. Το κύριο αντικείμενό του site είναι η συγγραφική αρθρογραφία, συνοδευόμενη από διάφορες εκδηλώσεις, συνεντεύξεις και ενημέρωση επί των σημαντικότερων εξελίξεων. Ο λόγος ύπαρξής του site συνίσταται στην κατ’ εξοχήν ανάγκη όλων μας για εποικοδομητική κριτική των εξελίξεων που δρομολογούν άμεσες και έμμεσες αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους καθορίζουν τον κόσμο γύρω μας, το status quo που μας περιβάλλει. Για να μη μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις, έχουμε όλοι – ιδίως οι νέοι ερευνητές – το καθήκον να τις εντοπίζουμε και κατά συνέπεια να τις ερμηνεύουμε, στο μέτρο που αυτό καθίσταται δυνατό. Όμως το εν λόγω ζήτημα δεν σταματάει εκεί. Μια δημοσιογραφικού τύπου ενημέρωση δεν αρκεί για να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν από τις υπάρχουσες προκλήσεις. Η ενημέρωση για τα γεγονότα, μετά των απόψεων που την συνεπάγονται, οφείλει να είναι πολύχρωμη, αδιάβλητη και στοιχειοθετήμένη. Σε τελική ανάλυση, μονάχα έτσι έχει ουσία η οποιαδήποτε πρόταση, πολιτικής, Διεθνούς, Δημοσιονομικής, Πολιτισμικής, Αθλητικής και εν γένει Κοινωνικής κατεύθυνσης.

Όχι στο Youth Voice δεν θα διαβάζεις μόνο για τα γνωστά «βαριά» θέματα. Οι κατηγορίες μας ποικίλουν ακριβώς για να καλύπτουν όλη την γκάμα ενδιαφερόντων, από τα πιο σύνθετα μέχρι τα πιο απλοϊκά. Μια περιήγηση στο μενού θα σας πείσει. Για ακριβώς αυτή την πλουραλιστική νότα, οι αρθογράφοι μας προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς χώρους και από κοινού συνιστούν την καρδιά του εγχειρήματος. Από την καθημερινή ενημέρωση μέχρι τα πολιτισμικά δρώμενα, από την πολιτική ανάλυση μέχρι τα ταξιδιωτικά αξιοθέατα, από τις επίκαιρες τάσεις μέχρι τις ενδόμυχες σκέψεις μας, το Youth Voice είναι ο τελικός προορισμός.

Σε ποιούς απευθυνόμαστε; Σε όλους! Το Youth Voice μπορεί να απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, αποβλέπει όμως στην ενημέρωση και την αλληλεπίδραση όλων, ανεξαρτήτως παραγόντων, όπως η ηλικία, η κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκει κάποιος ή  οι προσωπικές επιλογές πάσης φύσεως. Πρωτίστως το νεανικό κοινό και δευτερευόντως το ευρύ, αποτελούν από κοινού την πυξίδα ενημέρωσης και διάδρασης του Youth Voice.

Αρκετά όμως με τα λόγια.  Εξάλλου, από αυτά θα τροφοδοτείστε καθημερινώς από τη σελίδα και τα social media της. Μείνετε συντονισμένοι και ανακαλύψτε οι ίδιοι, από την σκοπιά που εσείς εκφράζεστε και αντιλαμβάνεστε τον κόσμο, ό,τι έχει να σας προσφέρει το Youth Voice.  Αυτή είναι μονάχα η αρχή!…