Κάθε  εγχείρημα, πολλώ δε μάλλον συγγραφικό, οφείλει την γέννησή του  στον ανθρώπινο παράγοντα που το διακρίνει : την ομάδα. Πίσω από το Youth Voice, τόσο τεχνικά/διαδικαστικά όσο και ουσιαστικά, θα ανακαλύψετε πολλά υποσχόμενους φοιτητές και φοιτήτριες  που βρίσκονται είτε στο προπτυχιακό είτε στο μεταπτυχιακό τους στάδιο σπουδών, οι οποίοι έχουν διακριθεί ποικιλοτρόπως, ο κάθε ένας και η κάθε μία στο εκάστοτε αντικείμενο επιλογής τους. Χωρίς την προσωπική συμβολή όλων των δρώντων, οι στοιχειοθετημένες απόψεις, οι κριτικές προσεγγίσεις, οι εναλλακτικές προτάσεις και πάσης φύσεως ενημερωτικές δράσεις του Youth Voice θα έμεναν ατελέσφορες. Το Youth Voice είναι οι άνθρωποί του! Γνωρίστε τους μέσα από τη δουλειά τους! 

📌 Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια, σας ανακοινώνουμε πως μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής, ποιοτικής και μη κερδοσκοπικής παρουσίας, το Youthvoice αναστέλλει από σήμερα την λειτουργία του σε όλες τις πλατφόρμες, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της διοίκησής του.

Η εξέλιξη έχει να κάνει με λόγους λειτουργικούς αλλά και προσωπικούς, αφού πολλοί από τους κύριους δρώντες που στήριξαν εθελοντικά το νεανικό μας site πλέον αποφοιτούν, συνεχίζουν με διάφορα μεταπτυχιακά, ετοιμάζονται να υπηρετήσουν στον στρατό. Με λίγα λόγια, η ιδρυτική ομάδα φοιτητών που ίδρυσε το Youthvoice «μεγάλωσε»…

Το ερευνητικό και συνεργατικό αυτό εγχείρημα ξεκίνησε από μια χούφτα φοιτητές με κοινό όραμα και γνώμονα την παροχή βήματος σε νέους επιστήμονες. Κάπως έτσι δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο ανθρώπινο δίκτυο από το μηδέν. Αποσπάσαμε απαραίτητους πόρους, δημιουργήσαμε δικό μας logo, χτίσαμε την ηλεκτρονική υποδομή. Έτσι, πάμπολλοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές βρήκαν ένα βήμα έκφρασης και μάλιστα στη βάση της αρχής της εξειδίκευσης και της κριτικής έρευνας.

Σε αυτά τα 2,5 χρόνια το Youthvoice απέκτησε πάνω από 50 μέλη και συνεργάτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, δημοσίευσε πάνω από 1600 αναλύσεις και ξεπέρασε τα 2700 tweets, αποκτώντας παράλληλα πάνω από 7.500 πιστούς ακολούθους σε όλα τα social media. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις δεκάδες επιτυχημένες συνεργασίες/αφιερώματα με φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα αλλά και στις συνεντεύξεις του site με την συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων (Συγγραφέων και Ανθρώπων του Πολιτισμού, Πρωταθλητών, Πολιτικών Αρχηγών, Μελών του Κοινοβουλίου, πρώην και νυν Υπουργών, Αυτοδιοικητικών, νέων Καλλιτεχνών, Ακαδημαϊκών κλπ).

🙏🏻 Ευχαριστούμε για όλα τα μέλη και τους συνεργάτες μας, αλλά και τον Social Media Manager, Κώστα Ροδίτη. Ευχαριστούμε τους αναντικατάστατους Τομεάρχες των θεματικών μας: Γιώργο Λάππα (Διεθνών), Σπήλιο Δαμαλίτη (Κοινωνικών), Δώρα Κοτσώνη (Τέχνης) και Βαγγέλη Βαϊάννη (Συνεντεύξεων). Ευχαριστούμε τον Ιδρυτή και Αρχισυντάκτη, Θεοφάνη Κοτσώνη, την Αναπληρώτρια Αρχισυντάκτρια και Υπεύθυνη Ειδήσεων, Ελένη Μπέλκα, και τον Τεχνικό Υπεύθυνο – Σύμβουλο Επικοινωνίας, Άγγελο Τσατσαρώνη.

Θεοφάνης Κοτσώνης

Θεοφάνης Κοτσώνης

Αρχισυντάκτης - Ιδρυτής του Youth Voice.

Είναι τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας διοίκησης, στη σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Ασχολείται με την ερευνητική αρθρογραφία και έχει συνεργαστεί με διάφορα έγκριτα μέσα ενημέρωσης. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εδράζονται στην Πολιτική Επιστήμη και Οικονομία καθώς και στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και προσομοιώσεων, διπλωματικού, οικονομικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου όντας παράλληλα συνιδρυτής και προπονητής Ρητορικού Ομίλου. Πιστεύει πως «όσο και αν εθελοτυφλεί κανείς μπροστά στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να δραπετεύσει από τις συνέπειές της». Είναι Αρχισυντάκτης και Ιδρυτής του Youth Voice.

Ελένη Μπέλκα

Ελένη Μπέλκα

Αναπληρώτρια Αρχισυντάκτρια - Ιδρυτικό Μέλος

Σπουδάζει Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Έχει συμμετάσχει σε αποστολή μαθητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με το πρόγραμμα Euroscola, όπου εξελέγη και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής που επεξεργάστηκε προτάσεις για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος. Ως μαθήτρια συμμετείχε στο Κοινοβούλιο για την Επιστήμη και σε ρητορικούς αγώνες. Μέχρι και σήμερα προετοιμάζει, μαζί με άλλους φοιτητές, μαθητές λυκείου για σχολικούς ρητορικούς αγώνες. Τρέφει έντονο ενδιαφέρον για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Άγγελος Τσατσαρώνης

Άγγελος Τσατσαρώνης

Τεχνικός Υπεύθυνος - Σύμβουλος Επικοινωνίας Ιδρυτικό Μέλος

Σπουδάζει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά. Ίδρυσε και συντονίζει την Τηλεοπτική Ομάδα του Τμήματός του. Έχει κάνει σπουδές Σύγχρονου Τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο. Ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια με το μοντάζ, την επεξεργασία ήχου και εικόνας καθώς και την κατασκευή ιστοσελίδων. Ενδιαφέρεται για θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα  επικοινωνίας, μάρκετινγκ, διαφήμισης και πολιτισμού. Έχει συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία έξι ταινιών μικρού μήκους έως σήμερα, οι περισσότερες από τις οποίες κατέλαβαν πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ.