Ο Ροναλντίνιο είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Ένας παίκτης που δεν έλειπε ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη του, δεν τσακωνόταν, δεν ήταν προκλητικός και για αυτό είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων των φιλάθλων του κόσμου, ακόμη και των αντιπάλων του! Ήταν η χαρά του ποδοσφαίρου, μίλαγε στην μπάλα και εκείνη τον άκουγε! Ήταν ο κορυφαίος μάγος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς αυτά που έκανε με την μπάλα στα πόδια φαντάζουν ανυπέρβλητα!

Το 2005 λοιπόν κατέκτησε την 1η του και μοναδική χρυσή μπάλα τερματίζοντας 1ος στην ψηφοφορία και αφήνοντας πίσω του τον Φράνκ Λάμπαρντ και τον Στίβεν Τζέραρντ. Λίγα χρόνια αργότερα, με αφορμή το κλάμα του όταν αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, έκανε μια δήλωση που ανατρίχιασε πραγματικά τους πάντες. Είπε τα εξής:

«Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου έλεγε ότι είναι καλύτερο να κάνω προπόνηση με γυμνά πόδια για να έχω καλύτερο έλεγχο με την μπάλα στα πόδια. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είχε χρήματα για να μου αγοράσει ποδοσφαιρικά παπούτσια και ρούχα. Ηταν θλιμμένος και έκλαιγε από λύπη και έτσι δεν ένιωσα ποτέ οτι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου. Όταν κέρδισα την χρυσή μπάλα, δεν εκλαψα από χαρά αλλά επειδή δεν ήταν εκεί ο πατέρας μου!».

Για τους λάτρεις των στατιστικών από το 1998 μέχρι και το 2015 όπου κρέμασε τα παπούτσια του, με Εθνική Βραζιλίας, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μινέϊρο, Φλαμένγκο, Κερετάρο, Γκρέμιο και Φλουμινένσε μετρά 635 συμμετοχές, 228 γκολ και 194 ασίστ!