Περιμέναμε καιρό να ανοίξουν οι κινηματογράφοι και έτυχε αυτό να συμβεί την καλύτερη περίοδο. Αυτή των θερινών cinema, που όλοι τους έχουμε αδυναμία! Ο χώρος αγκαλιάζεται από ψηλά και κομψά δέντρα, γεμάτος με τις άβολες καρέκλες που έχουμε αναπτύξει μια σχέση αγάπης – μίσους, με συνοδεία το βραδινό, αφιλτράριστο αεράκι, που σε όλους έλειψε. Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουμε μια βόλτα στα θερινά της γειτονίας μας, αφήνοντας πίσω όλα όσα περάσαμε, αλλά δίχως να ξεχάσουμε. Μόνο έτσι θα εκτιμήσουμε στο μέγιστο αυτές τις δύο πανέμορφες ώρες ταξιδιού.

CRUELLA

πηγή εικόνας: The Ringer

Κάπου εδώ βρίσκουμε μια ιστορία θαμμένη, που όμως όλοι μεγαλώσαμε μαζί της. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια προτροπή για μεταφορά πολλών κινουμένων σχεδίων στην πραγματική ζωή. Πολλοί έχουν κουραστεί με τα συνεχή remakes. Εγώ πάλι βρίσκω μία συντροφική ομορφιά σε αυτές τις ιδέες. Από την μια, γνωρίζω όλους τους εμπορικούς τους σκοπούς και το γεγονός ότι ακούγεται η έλλειψη ιδεών στον χώρο του σινεμά. Από την άλλη όμως, είναι μια ιστορία που με συντρόφευε στα παιδικά μου χρόνια με όλα αυτά τα κόμματα της αγνότητας, της πρωτόγνωρης αγωνίας και φόβου, μιας και πρώτη φόρα έβλεπα μέσα στα παιδικά κάποιον να θέλει να κάνει κακό. Στην συγκεκριμένη ταινία, θεωρώ ότι η Emma Stone ταιριάζει γάντι. Δίνοντας μια νεανική πνοή, αλλά παράλληλα κρατώντας την διαβολική χροιά στον ρόλο, μας πλασάρει μια ανανεωμένη Κρουέλα, έτοιμη να κατακτήσει όλους τους σκοπούς της, δίχως να κοιτάξει πίσω. Αξίζει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και πόσο μάλλον να απολαύσετε την διαφορετική ερμηνεία της.

SOUL

πηγή εικόνας: Looper

Μια ταινία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, αναζητώντας νόημα σε βαθύτερες πτυχές της ψυχής μας. Προβληματίζει με έναν τρόπο παραγωγικό, θέτοντας σε κίνηση τις τροχαλίες του νου και της καρδιάς. Άραγε έχουμε έρθει όλοι για ένα συγκεκριμένο σκοπό πάνω στην γη; Κι αν ναι, θα έχουμε όλοι την τύχη να τον ανακαλύψουμε;

Ο σκοπός του συγκεκριμένου πρωταγωνιστή είναι να γίνει ο καλύτερος πιανίστας. Βεβαία, μια αναποδιά τον φέρνει σε μια ιδιαίτερη κατάσταση που πρέπει να συνηθίσει και να αντιμετωπίσει. Θα περάσει από πολλά και θα πρέπει να συνηθίσει εκείνη την διαφορετική του εκδοχή αν θέλει να φτάσει στον στόχο του.

Μια ταινία γεμάτη μουσική, ανατροπές και ιδιαίτερες αναποδιές, που σε μαθαίνει να μην παρατάς πότε τα όνειρα σου. Είτε αυτό είναι να γίνεις ένας πετυχημένος μουσικός, είτε να είσαι για πάντα με τον άνθρωπό σου, είτε απλά να απολαμβάνεις μια ταινία, μην αφήσεις κανέναν να σε σταματήσει. Αργά ή γρήγορα ο σκοπός μας είναι το μόνο που μένει και είναι αυτός για τον οποίο αξίζει να προσπαθούμε.

FATHERHOOD

πηγή εικόνας: Tellusdaily

Ουκ ολίγες φορές έχει γίνει αναφορά στον κινηματογράφο σε ζητήματα μητρότητας. Γι’ αυτό λοιπόν, ήρθε ο καιρός να αναδειχθεί ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή ενός παιδιού, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την πατρότητα. Τον ρόλο δηλαδή που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ένας πατέρας κι ό,τι αυτός συνεπάγεται.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι σημαντική η ύπαρξη και των δύο γονέων στην ζωή ενός παιδιού για την κατάλληλη και ομαλή ανάπτυξή του. Τι γίνεται όμως, όταν αναγκάζεται να αναλάβει τα ηνία μόνο ο ένας από αυτούς; Οι απαιτήσεις πολλές και οι δυσκολίες μεγάλες. Σε αυτές τις δυσκολίες καλείται να ανταποκριθεί ο Kevin Hurt στο νέο του ρόλο, με μία όχι και τόσο αναμενόμενη εμφάνιση, αφού τον έχουμε συνηθίσει κυρίως σε κωμικές ταινίες.

Κι όμως, καταφέρνει να αποδώσει πλήρως την έννοια της πατρότητας και να δείξει πως αυτό που λένε ότι οι άντρες «μένουν για πάντα παιδιά», είναι μια βασική αρχή για την επιτυχία! Χωρίς αυτήν την παραδοχή η ζωή κάθε μικρού παιδιού θα ήταν ανιαρή. Ισορροπώντας ανάμεσα σε υποχρεώσεις και επιθυμίες, ανακαλύπτει μια άλλη πτυχή του εαυτού του και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βγάζοντας εις πέρας το πιο δύσκολο εγχείρημα στη ζωή ενός ανθρώπου, το μεγάλωμα ενός παιδιού.