Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, καθώς επτά πύρινα μέτωπα καίνε τα καταπράσινα δάση του νησιού.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι, Κολαίτη και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Συνολικά, τη νύχτα μάχη με τις φλόγες έδιναν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν εκεί με 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη  Ε/Π ως συντονιστικό και  4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή  από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σαν εξαιρετικά επείγουσα χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κεφαλονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με SMS που έστειλε στους κατοίκους.

Ακόμα ενημέρωσε τους κατοίκους των χωριών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειος και κάτω Κατελειος Κεφαλονιάς, να είναι σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λογω της δασικής πυρκαγιάς.

 «Βελτιωμένη η κατάσταση» 

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σήμερα το πρωί. Υπάρχει μόνο ένα μέτωπο αυτή την στιγμή που μας απασχολεί, μακριά απο οικισμό που και αυτό με την συνδρομή των εναέριων θα πιαστεί.  Ολη την νύχτα δόθηκε μια μεγάλη μάχη, μια ηρωϊκή μάχη για να προστατέυσουμε οικισμούς και χωριά» ανέφερε ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Πουρνάρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV.

Αναδημοσίευση: lifo.gr