Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρος καθηγητή σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το θύμα φέρεται να υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τρεις συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Ένας εκ των τριών καταγγελλόμενων θα υποβάλει μήνυση σε βάρος του καθηγητή, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Άγης Τάτσης, μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στην τηλεόραση του OPEN.

Όπως είπε ο κ. Τάτσης, σε βάρος του καθηγητή θα κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ θα ζητηθεί και η αυτόφορη σύλληψή του. «Δεν έχει καμία σχέση ο πελάτης μου ή κάποιος άλλος καθηγητής με τα γεγονότα αυτά, ας αναζητήσουν τα αίτια του καταδικαστέου χωρίς κανέναν αστερίσκο χθεσινού συμβάντος στην ΑΣΟΕΕ, στα κυκλώματα που υπάρχουν. Δική τους υποχρέωση είναι να τα βρούνε και υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατεύσει τα παιδιά μας», επεσήμανε.

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να διδάσκει καθηγητής στο πανεπιστήμιο ενώ κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων: «Εδώ έχουμε το εκπληκτικό, ένας δημόσιος λειτουργός και δη καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος κατηγορείται για κακουργήματα – δε μιλάω για την τοκογλυφία για την οποία δικάζεται την Παρασκευή και αυτό κρατήστε το σε σχέση με το τάιμινγκ των επεισοδίων – έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τα αδικήματα της εκβίασης και πληροφορούμαι ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα παιδεραστίας και ασέλγειας σε ανήλικους. Και το ερώτημα είναι: Εάν εσείς, ένας από τους συνεργάτες σας, καταγγέλλονταν για τέτοια αδικήματα, δεν θα είχε παυθεί;».

«Πώς είναι δυνατόν κάποιος που του έχουν ασκηθεί τέτοιες ποινικές διώξεις, να βρίσκεται στη θέση του. Όταν μάλιστα, με βάση τα όσα κατέθεσαν άλλοι καθηγητές, είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας, σε ασφαλή χρόνο, απ’ το Φλεβάρη – Μάρτη του προηγούμενου έτους. Και αντί να τον παύσουν, τον είχαν τοποθετήσει και σε κρατικές θέσεις. Ειδοποίησα την κυβέρνηση για τα τεκταινόμενα και αντί να κάνουν κάτι, ανανέωσαν τη θητεία του καθηγητή στο Πράσινο Ταμείο και στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», συνέχισε.

Το χρονικό

Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε και στο χρονικό της εν λόγω υπόθεσης, λέγοντας πώς ξεκίνησαν όλα. «Ο πελάτης μου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του καθηγητή από το 2018. Έγινε μάλιστα απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πελάτη μου. Και όλως τυχαίως ο φάκελος της δικογραφίας είναι κενός», είπε και συνέχισε:

«Ο εντολέας μου γνώριζε τον συγκεκριμένο καθηγητή από φοιτητή. Τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής διαδρομής και κάποια στιγμή του πρότεινε να συνεργαστούν στην αλλοδαπή, στη Ρουμανία, για τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund, όπου ο συγκεκριμένος, όπως ο ίδιος δήλωνε, είχε τη θέση του διευθύνοντος μετόχου. Κάποια στιγμή, ο εντολέας μου, σε απροειδοποίητο ταξίδι – όπως τα χει καταγγείλει άλλωστε – μπήκε στα γραφεία της εταιρείας και βρήκε το συγκεκριμένο σε μια πάρα πολύ περίεργη κατάσταση. Είναι αυτά που έχει καταγγείλει περί ασέλγειας σε ανήλικους. Ο πελάτης μου τα χει καταγγείλει επώνυμα στο πλαίσιο ανάκρισης.

«Ο καθηγητής και οι συνεργοί του απέσυραν τα κεφάλαιά τους από τις εταιρείες. Ήταν κάποιοι γνωστοί του αντιδίκου για τους οποίους οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν δικαστική συνδρομή».

«Το ερώτημα που υπάρχει είναι το εξής: Κατά του συγκεκριμένου έχει ασκηθεί δίωξη για κακούργημα, έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το συγκεκριμένο αδίκημα της τοκογλυφίας, διενεργείται έρευνα για εγκληματική οργάνωση και αυτός είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Η δίωξη ασκήθηκε εδώ και 1,5 χρόνο. Ενημέρωσα για όλα αυτά», ανέφερε.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος τόνισε πως «δεν εμπλέκομαι στις αντιδικίες» και συνέχισε: «Το πανεπιστήμιο για ποινικά αδικήματα δεν έχει λόγο, αυτά πάνε στη δικαιοσύνη. Το πανεπιστήμιο οφείλει να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο των καθηγητών, του οποίου προΐσταται ανώτατος δικαστής, σε περιπτώσεις που υπάρχει δίωξη εισ’ βάρος κάποιου καθηγητού. Ο καθηγητής παραπέμφθηκε από το Μάρτιο του 2021 στο πειθαρχικό συμβούλιο των καθηγητών. Από κει και πέρα είναι θέμα του πειθαρχικού. Υπήρχε εισαγγελέας ο οποίος μας ενημέρωσε για δίωξη για τοκογλυφία».

«Εγώ δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση με τον συνήγορο κάποιου εκ των αντιδίκων», συνέχισε και τόνισε πως «το ΟΠΑ δέχθηκε επιστολές από κάποιον καθηγητή για συγκεκριμένες αναρτήσεις σε εφημερίδες για το συγκεκριμένο πρόσωπο και άμεσα αυτές παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Το πειθαρχικό δεν έβγαλε ακόμα απόφαση αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικής μου δικαιοδοσίας».

Ο κ. Μπουραντώνης, επεσήμανε «πως ο καθηγητής παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό αφότου ασκήθηκε η δίωξη». Διευκρίνισε πως δεν έχει βγει απόφαση του πειθαρχικού, αλλά αυτό όπως είπε «δεν είναι δικό μου θέμα». «Εάν συνεδρίαζε το πειθαρχικό θα το γνωρίζαμε γιατί συμμετέχουμε κι εμείς», συνέχισε.

Αναδημοσίευσηethnos.gr