Όσοι γνωρίζετε και έχετε δει το Better Call Soul καταλαβαίνετε απόλυτα όσα έχω να πω και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν, οι υπόλοιποι πρέπει άμεσα να του δώσετε μια ευκαιρία να σας εντυπωσιάσει. Το BCS είναι η prequel σειρά του Breaking Bad που πολλοί λένε ότι το έχει ξεπεράσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι δύο σειρές με διαφορετικό ύφος, διαφορετική δυναμική και πάνω απ’ όλα διαφορετικό νόημα. Το BCS έχει έναν δικό του μοναδικό χαρακτήρα και μία πλοκή η οποία σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο μέχρι το πρώτο μέρος της τελευταίας σεζόν που βρισκόμαστε τώρα.

Για όσους δεν γνωρίζετε, το BCS είναι βασισμένο στη ζωή ενός δικηγόρου ο οποίος αργότερα αποκτάει βασικό ρόλο στο Breaking Bad. Η πολύπλοκη και χρωματιστή προσωπικότητά του, του έδωσε απλόχερα την δική του σειρά. Βασισμένη στο ξεκίνημα της καριέρας του μας παρουσιάζονται όλα τα βήματα και τα στραβοπατήματα των επιλογών του.

Το επαγγελματικό του θράσος και η χιουμοριστική αντιμετώπιση στις δύσκολες αποφάσεις είναι τα στοιχεία που απογειώνουν την σειρά αλλά και τον ίδιο.

Ο δικηγόρος μας, Τζειμς Μαγκίλ, είναι μια φιγούρα την οποία δύσκολα ξεχνάς. Πολλές φορές η μοναδικότητά του διαμορφώνει την σειρά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι η ίδια η πλοκή. Από το πρώτο επεισόδιο κυνηγώντας το χρήμα και την επιτυχία και παλεύοντας με τους προσωπικούς του δαίμονες ηθικής και αυτοεκτίμησης, μας δίνει δωρεάν σεμινάρια ζωής για το πως πρέπει να ζυγίζεις τις επιλογές σου κι ότι η ευτυχία, με την επαγγελματική επιτυχία είναι δύο στόχοι που πολλές φορές δεν συμβαδίζουν.

Μετά από κάτι παραπάνω από μία πενταετία το BCS έφτασε στην τελευταία σεζόν η οποία έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Βρισκόμενοι στο πρώτο από τα δύο μέρη του φινάλε, όλες οι ανοιχτές υποθέσεις αρχίζουν να ολοκληρώνονται, όλοι οι χαρακτήρες να αποκτούν τους στόχους τους και όλες οι πράξεις και αποφάσεις των προηγούμενων σεζόν να βρίσκουν τον πραγματικό τους σκοπό. Μέχρι στιγμής κυριαρχεί μια ιδιαίτερη ένταση και ανατροπή αντάξια του μεγαλείου της σειράς αυτής. Όλοι οι παράπλευροι χαρακτήρες παίζουν τον δικό τους ρόλο, πλαισιώνοντας όχι μόνο τον πρωταγωνιστή μας αλλά και την ίδια την πλοκή δημιουργώντας ένα επικό αποτέλεσμα υποκριτικής και  σκηνοθεσίας, δίνοντας σε αυτή τη σειρά τον επίλογο που της αρμόζει.