Του εξωτερικού συνεργάτη Βασίλη Τσαλαφούτα,

Αν πίστευες ότι πρόκειται να είναι η υπέρτατη ταινία, όσον αφορά τον Spider-Man, τότε ναι, φίλε μου, έπεσες μέσα. Από το trailer η ταινία μας δείχνει ότι είναι επική. Έχοντας ήδη φτάσει το ένα δις στο Box Office, στην Marvel ήδη μπορούν να λένε ότι αυτή η ταινία μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο Avengers Endgame. Η ταινια μας εισάγει ήδη στο concept του MuItiverse και μας κάνει να ξεχάσουμε το μουδιασμένο ξεκίνημα του PhaseFour μετά τις αποτυχίες με Black Widow, Eternals και τη συμπαθητική Shang Chi.

H ταινία τα έχει όλα και παρόλο που καλό θα ήταν δεις και τις προηγούμενες, για να μην χαθείς μέσα στον «ιστό» των πολλών χαρακτήρων, το No Way Home έχει ξεκάθαρα βατή πλοκή αν γνωρίζεις όλους τους προηγούμενους χαρακτήρες και έτσι θα καταλάβεις απόλυτα γιατί οι υπόλοιποι θεατές θα παραληρούν από χαρά σε κάθε στιγμή. Ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από την προϊστορία των τελευταίων 20 ετών των 7 ταινιών, σε περιμένει ένα υπερθέαμα αντάξιο της Marvel (άντε να βάλουμε και την Sony στα credits).

Δεν θα εκτιμήσεις πλήρως την live-action μορφή του Spider-Man: Into the Spider-Verse (καλύτερη ταινία με τον Spidey ever – γνώμη μου), αλλά θα δεις πολλούς χαρακτήρες να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μπροστά σου επιδέξια, περίεργο και εκκεντρικό χιούμορ, τρομερή δράση και μια υπέροχη ατάκα από την Θεία May που θα σε κάνει να λυγίσεις.

Πηγή εικόνας: deadline

Ο σκηνοθέτης John Watts δίνει ένα λίγο πιο σκοτεινό τόνο με υπόβαθρο την Νέα Υόρκη. H πλοκή της ταινίας συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το Spider-Man: Far from Home. Η ταυτότητα του αγαπημένου μας ήρωα για πρώτη φορά αποκαλύπτεται σε  συνδυασμό με το ότι τα drones του σκότωσαν τον Mysterio. Τώρα ο Πίτερ θα πρέπει να προσαρμοστεί στην δύσκολη πραγματικότητα της καθημερινότητας, με τον κόσμο διχασμένο και τα media του J. Jonah Jameson να τον κυνηγούν παντού. Παράλληλα, η ίδια η αποκάλυψη της ταυτότητάς του θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των δικών του ατόμων. Έτσι, ο ήρωάς μας θα στραφεί στον Doctor Strange, ώστε με ένα ξόρκι να κάνει και πάλι τα πράγματα φυσιολογικά. Βέβαια, αυτό φυσικά και θα πάει στραβά με αποτέλεσμα την επιστροφή των κακών των προηγούμενων ταινιών Doctor Octopus, Green Goblin, Electro, Sand-Man και Lizard.

Αυτοί που ξεχωρίζουν στην πλοκή είναι ο Doctor Octopus και ο Green Goblin, για τους οποίους πρέπει να τονίσουμε την εξαιρετική δουλειά που έκανε η Marvel, ώστε οι ηθοποιοί να φαίνονται ίδιοι έπειτα από 20 χρόνια!! (Willem Dafoe τι ηθοποιάρα είσαι ρε άτιμε). Ο Spidey θα πρέπει να βρει τρόπο να στείλει πίσω, αλλά και να βοηθήσει τους villains του με φυσικά την βοήθεια των δύο Spider-Man του Tobey Maguire και Andrew Garfield.

Πηγή εικόνας: Let’s eat cake 

Τι ξεχώρισε: Ο τρόπος με τον οποίο ο Spider-Man ωριμάζει μέσα στην ταινία και ξεφεύγει επιτέλους από την σκιά του Iron Man, που είναι  φανερή στις προηγούμενες δύο ταινίες. Επίσης, έχει γίνει υπέροχη δουλειά με την MJ, η οποία είναι παρούσα σε όλη την δράση, χωρίς να εξαφανίζεται. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε την λύτρωση που προσφέρει η ταινία στον Amazing Spider-Man στην σκηνή που η MJ πέφτει στο κενό.

Τι θα θέλαμε: Ένα ευτυχισμένο τέλος για τον Spidey! Είναι αδικία, ενώ χάνει τόσα πολλά, να έχει ένα γλυκόπικρο τέλος. Βέβαια, with great power comes great responsibility και η Marvel ίσως ετοιμάζει τον Spider-Man για νέο ηγέτη των Avengers.