Ο Ρητορικός Όμιλος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ διοργανώνει και πάλι εκδήλωση για ένα άκρως επίκαιρο θέμα: «Η νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας»

Ο Όμιλος αυτός, δημιούργημα φοιτητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με κριτικό πνεύμα και έντονο ενδιαφέρον για το δημόσιο διάλογο και την επικαιρότητα, οργανώνει σε εβδομαδιαία βάση αγώνες ρητορικής τέχνης στις αίθουσες της Νομικής Σχολής, ενώ δύο φορές το χρόνο φέρνει κοντά νέους και νέες με την νομική επιστήμη μέσα από τον ουσιαστικό λόγο των καθηγητών της Νομικής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Αυτόν τον μήνα, λοιπόν, ο Ρητορικός Όμιλος, συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για το έτος 2021 – 2022, να γνωρίσει τη Νομική Σχολή και τον επιστημονικό διάλογο στο ευρύ κοινό, προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Αίθουσα 112 «Κωνσταντόπουλος» Νομική Σχολή ΑΠΘ και ώρα 19:00, για να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να μάθουν μαζί με τους διοργανωτές όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της γυναικοκτονίας, μέσα από τα έμπειρα μάτια των καθηγητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. 

Αφίσα εκδήλωσης ΘΑΡΣΥΝ
Ομιλητές

Ελισάβετ Συμεωνίδου – ΚαστανίδουΚαθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και τέως Κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ 

Κώστας ΣταμάτηςΚαθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου Νομικής ΑΠΘ 

Λάμπρος ΜαργαρίτηςΚαθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Συντονίζει η Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής ΑΠΘ

Με τη τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων* και με ενθουσιώδη διάθεση, τα μέλη του Ομίλου θα είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν. 

*η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού) και αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών. 

Η αίθουσα επιτρέπεται να καλύψει την μέγιστη πληρότητα καθήμενων. Εφόσον κάποιος/α δεν βρει θέση καθήμενου για να παρακολουθήσει, θα πρέπει να αποχωρήσει από την αίθουσα, αλλά δεν χρειάζεται να αποχωρήσει και από τη Σχολή. Μπορεί να μεταβεί στην αίθουσα 108, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο, για να παρακολουθήσει την εκδήλωση συνδεόμενος/η με τον ιδρυτικό λογαριασμό στον παρακάτω σύνδεσμο live streaming στην πλατφόρμα zoom. Στην αίθουσα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε απαραιτήτως ακουστικά. 

Ο σύνδεσμος παρακαλούθησης live streaming για όσους δεν θα βρουν τυχόν θέση είναι ο εξής:

Join Zoom Meeting

https://authgr.zoom.us/j/98979118507?pwd=VlJPTGcyYTg0VThwMlpJQno5TVhFQT09

Meeting ID: 989 7911 8507

Passcode: 093436

Παρακάτω μπορείτε να ακολουθήσετε τα social media του Ρητορικού Ομίλου Νομικής ΑΠΘ: