Αγαπημένοι μου ταξιδιώτες, σε αυτό το άρθρο θα απαριθμήσουμε μερικούς από τους ελληνικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι, ανάλογα με τις διαθέσεις και τα γούστα σας. Φύγαμε!

Αρχικά θα μιλήσουμε για μέρη της Ελλάδος που ενδείκνυνται για παρέες και άτομα νεαρής ηλικίας. Ανεξάρτητα από το πότε παίρνει κάποιος την καλοκαιρινή του άδεια ή τελειώνει με την εξεταστική, μπορεί πάντα να επισκεφθεί μέρη όπως την Πάρο, την Σκιάθο, το Αγκίστρι, τη Ζάκυνθο τα Μάλια της Κρήτης ή την Χαλκιδική. Οι υπέροχες παραλίες τους και η δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τη νυχτερινή ζωή που προσφέρουν, είναι ικανά να δημιουργήσουν αναμνήσεις στους επισκέπτες τους, καθώς και την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά εκεί.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι πολλοί προορισμοί, όπως είναι η Κρήτη, η Εύβοια και η Χαλκιδική, λειτουργούν σαν μπαλαντέρ, δηλαδή μπορούν να εξυπηρετήσουν ποικίλα είδη τουρισμού,  από τουρισμό για νέους, μέχρι και για οικογένειες.

Συνεχίζοντας με λίγο πιο ρομαντικό ύφος, προτείνω προορισμούς, όπως τη Μήλο, τη Σαντορίνη, την Ύδρα και τις Σπέτσες για τα ζευγάρια που επιθυμούν να απολαύσουν ονειρεμένες διακοπές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Με όμορφες παραλίες, σπηλιές, ηλιοβασιλέματα και δρόμους βγαλμένους από άλλη εποχή.

Έπειτα, λόγω της ποικιλομορφίας της χώρας, συναντώνται εξίσου όμορφα καταπράσινα ορεινά και παραθαλάσσια τοπία, τα οποία πολλές φορές συνδυάζονται με κρυμμένα διαμάντια, όπως για παράδειγμα η Πάργα και τα Σύβοτα, οι φημισμένες καλλονές της Ηπείρου. Διαθέτουν καταπράσινα τοπία, που αγκαλιάζουν τις παραλίες με τα τιρκουάζ νερά. Άλλα τέτοια μέρη συναντώνται και στις Κυκλάδες και είναι η Σίφνος και η Σέριφος, οι οποίες χαρακτηρίζονται από λιτότητα, αλλά ταυτόχρονα αρχοντιά και στιλ.

Σε πολλά σημεία στην Ελλάδα μπορεί κανείς να συνδυάσει πολλά είδη τουρισμού, όπως για παράδειγμα τον γαστρονομικό και τον πολιτισμικό. Μερικά από αυτά είναι η Πελοπόννησος, η Σύρος, η Κρήτη και η περιοχή του νομού Μαγνησίας. Οι γεύσεις χαράζονται στη μνήμη του επισκέπτη και κάθε φορά τις αναζητά με την ίδια – αν όχι μεγαλύτερη – λαχτάρα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί προορισμοί, που φημίζονται μόνο για ένα είδος ταξιδιών, μπορούν να δώσουν κι άλλους λόγους στον ταξιδιώτη, για να τα γνωρίσουν. Τρανό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης αποτελεί η Τήνος, η οποία κατά το ευρύ κοινό θεωρείται νησί θρησκευτικού τουρισμού, αλλά είναι ικανή να καταπλήξει ακόμα και τους ποιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους με τα άπειρα προϊόντα της και να «χορτάσει» την ματιά του επισκέπτη με τις παραλίες της.

Τέλος, οφείλουμε να αναφερθούμε σε περιοχές και νησιά που είναι ιδανικά για εναλλακτικό τουρισμό, κυρίως λόγω των τοπίων, των συνηθειών των κατοίκων τους και του γεγονότος ότι δεν συγκεντρώνονται μεγάλες μάζες τουριστών σε εκείνα. Τέτοιοι προορισμοί είναι η Ικαρία, η Κως, η Σκόπελος και η Θάσος. Δώστε τους μια ευκαιρία και δεν θα το μετανιώσετε!

Ένα ακόμα άρθρο έφτασε στο τέλος του, αγαπημένοι μου ταξιδιώτες. Ελπίζω να σας βοήθησα να επιλέξετε τον προορισμό σας για φέτος το καλοκαίρι. Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε την στιγμή και να ζείτε τη ζωή σας σαν ένα συνεχές ταξίδι. Καλή συνέχεια!