Η ELSA Thessaloniki βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει τη διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα «Δίκαιο και Έμφυλες Ανισότητες», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου ώρα 10:00 – 18:30, με φυσική παρουσία στην Αίθουσα 112 – Αίθουσα «Κωνσταντόπουλος» της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, ενώ παράλληλα θα καλυφθεί οπτικοακουστικά και θα προβληθεί μέσω live στο κανάλι της ELSA Thessaloniki στο Youtube.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τις έμφυλες ανισότητες, που σημειώνονται σε διαφόρους τομείς δικαίου, καθώς η αποσιώπηση και η «αορατοποίηση» αυτών συντείνει στη διατήρηση και τη διαιώνιση των έμφυλων διακρίσεων.

Η εν λόγω εκδήλωση θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της καμπάνιας θεσμικής συνηγορίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διεξάγει η ELSA Thessaloniki τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά αποσκοπώντας στην προαγωγή του νομικού προβληματισμού γύρω από ζητήματα έμφυλης (αν)ισότητας και νομικών ρυθμίσεων στις έμφυλες σχέσεις.

Οι θεματικές που θα περιλαμβάνει η εν λόγω εκδήλωση θα είναι χωρισμένες σε επιμέρους συνεδρίες, προκειμένου να προσεγγιστεί το ζήτημα των έμφυλων ανισοτήτων όσο το δυνατόν πληρέστερα και διαθεματικά υπό το πρίσμα διαφορετικών οπτικών και διαφόρων κλάδων δικαίου. Ειδικότερα, οι εισηγητές και εισηγήτριες της Ημερίδας θα πραγματευτούν τα ποινικά αδικήματα με έμφυλο υπόβαθρο, τις ανισότητες λόγω φύλου στον χώρο εργασίας, καθώς και τις έμφυλες διακρίσεις στον τομέα του δικαίου υγείας και του ιατρικού δικαίου.

Ειδικότερα, Ομιλητές/Ομιλήτριες στην Ημερίδα θα είναι οι εξής:

Δήμητρα Λάτσιου
Δικηγόρος στο Κέντρο Διοτίμα – Ομάδα Θεσσαλονίκης

Ανθή Αργυρίου
Δικηγόρος, Συνιδρύτρια DATAWO – Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην ψηφιακή εποχή

Μαρία Παπαθανασίου
Ph.D Κλινικής Ψυχολογίας

Δημήτρης Γούλας
Δ.Ν., Δικηγόρος, Διδάσκων στη Νομική Σχολή ΑΠΘ

Μαρία Μουρτζάκη
Δικηγόρος, Υπεύθυνη Έρευνας και Συνηγορίας της ActionAid

Μαρία Έλλη Δουφεξή Καπλάνη
Κοινωνιολόγος, Ερευνήτρια, ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας

Μαριάννα Βασιλείου
Δικηγόρος, LLM, ΜΒΕ, Υποψήφια Διδακτόρισσα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Χρυσάνθη Σαρδέλη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Συντονίστρια Γραφείου Εκπαίδευσης Ηθικής και Δεοντολογίας

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα social media της ELSA Thessaloniki: