Στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2021, ξεκινά ένα τετραήμερο πολιτισμού: Αναλυτικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα με έντονο αντιφασιστικό, δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο!

Το Solidarity Film Festival Killah P είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκινά φέτος με στόχο να αποτελέσει το σημείο συνάντησης νέων δημιουργών και κινηματογραφιστών (ερασιτεχνών και επαγγελματιών) που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».

Έτσι από τις 23 έως 26 Σεπτέμβρη, στο cine Μελίνα στη Δραπετσώνα (Σωκράτους 65) θα προβληθούν διάφορες νεανικές – μαθητικές ταινίες μικρού μήκους (δύο ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ).

Οι ταινίες έχουν στόχο να στηλιτεύσουν την αδικία και την ανισότητα, τις  διακρίσεις και τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, την έμφυλη βία, την ομοφοβία, τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καταγγέλοντας τις πολιτικές κρατικής βίας, φτώχειας και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης.

Μεσο – μακροπρόθεσμα, στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή ταινιών στη διάρκεια της χρονιάς, σε ένα ευρύτερο πολιτιστικό πλαίσιο, ώστε να ενθαρρύνονται τα παιδιά και να εκφραστούν οι νέοι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών: 

το πρόγραμμα του Φεστιβάλ